DONDERDAG 13/07/23 Ruiselede

The bridge

In een samenleving temidden van een historische transitie bouwen we bruggen tussen gelijkstemde zielen.
We scheppen ruimte voor nieuwe verbindingen 
binnen een high-end omkadering

Laat je verrassen door ons veelzijdige gezelschap, ondernemend netwerk en stijlvol entourage.
Deze avond hebben we een zeer bijzondere eregast op het podium: Joy Tandt.

Een uniek pianoconcert op een nog meer unieke locatie.

Dit event is voorbij

PREMIUM COMMUNITY

THE Instrument

Op de volgende editie van The Bridge voorzien we voor jullie allen een betoverende muzikale beleving. We worden verwacht in het privé museum van niemand minder dan Chris Maene, zoon van de oprichter van 'Piano's Maene', zijnde Albert Maene. We worden onthaald in de woonst van Mr. Chris Maene, die samen met zijn zonen Dominique en Frederic, het bedrijf uitbouwde tot één van de grootste spelers in de wereld van piano's in Europa.

En uiteraard kan een pianiste die avond niet ontbreken. Dus zal onze officiële partner Piano’s Maene samen met onze pianiste Joy Tandt voor een auditief en visueel hoogtepunt zorgen. Piano’s Maene, als gebrevetteerde hofleverancier schotelt onze pianiste zijn paradepaardje voor van het prestigieuze merk Steinway&Sons. De Steinway&Sons Spirio speelt zowel mét als zonder pianist en laat je dus toe om in je huiskamer je favoriete muziek te laten afspelen, live op de piano. Niet alleen een bijzonder aangename streling voor het oor, maar evenzeer het investeren waard met een rendement van ongeveer 4% per jaar.

We nodigen je dus graag, als lid van onze community uit op deze exclusieve, besloten editie in de woning en het privé museum van Mr. Maene, in Ruiselede, West- Vlaanderen voor een onderdompeling in zijn wondere muzikale wereld. Een wereld vol prachtige en bijzondere instrumenten en ervaringen. Gezien het een privé-locatie met beperkte beschikbare ruimte betreft, alsook gezien het private en exclusieve karakter, kunnen we op deze editie maximaal 50 genodigden toelaten.

Welcome to The Bridge

THE Pianist

Het schouwspel prikkelt op deze editie van The Bridge de zintuigen. Zowel de oren als de ogen en krijgen nog een extraatje, want aan de toetsen van de piano krijgen we niet alleen een virtuoze pianiste te horen, maar tevens ook een ecologisch model te zien.
Joy flaneert deze keer niet op de catwalk, maar brengt jullie een bloemlezing uit haar piano-oeuvre 'You and your space. Land, let it all out, let it all in.' Ze schrijft haar eigen muziek om een ruimte te creëren waar iedereen de vrijheid heeft om even te pauzeren en in zichzelf te keren.

Ze wil ons een brug laten maken met onze eigen kern om zo puur in contact te komen met elkaar, met elkaars kern. Ze neemt je mee in een reis die verbinding en erkenning geeft met wat de muziek doet in jouw lijf.

Muziekbeleving was voor Joy het medium om in verbinding te komen met haarzelf. De confrontatie van haar leegloop proces gaf haar de kans om ruimte te maken en erkenning te geven aan wat er leefde bij haarzelf. Wie ze is achter haar job en uit welke angsten ze bezig was om steeds weer een leegte te moeten vullen met afleidingen of noden waarvan ze dacht dat enkel die haar konden redden. De kern, haar bestaansrecht, daar moest ze komen. Daar moest ze door… en muziek heeft haar daarbij geholpen.

De ervaring die het leven haar gebracht heeft, vertaalt zich in diepgang en plezier in haar muziek, die ze graag met jullie wil delen.

THE HOST

THE LOCATION

In een gerenoveerde historische brouwerij, het hoofdgebouw gewijd is aan de Chris Maene Collectie krijgen wij als eerste externe organisatie de unieke kans om The Bridge daar te laten doorgaan en je te laten binnenkijken in zijn opmerkelijke collectie instrumenten en de prachtige ommuurde binnentuin.

Het volgende is te zien:

- 9 rechtopstaande vleugels worden tentoongesteld in het oorspronkelijke salon en de vergaderzaal

- een collectie van 32 historische piano's van de 18e tot de 20e eeuw (vierkanten, uprights, vleugels) wordt tentoongesteld in het museum en de concertzaal

- een collectie van 15 klavecimbels (18e eeuwse originelen, revival klavecimbels en vroege replica's) wordt tentoongesteld in de balkonzaal.

18.30 uur 

19.00 uur

19.15 uur

19.30 uur

20.30 uur

23.00 uur

–  Verwelkoming

–  Introductie door Ilse Jaques

–  Presentatie, entertainment door Piano’s Maene

– Piano concert door Joy Tandt

–  Walking Dinner + Netwerking

–  Einde

Ga naar de inhoud