DONDERDAG 16/06/22 BRUGGE

The bridge

In een samenleving temidden van een historische transitie bouwen we bruggen tussen gelijkstemde zielen.
We scheppen ruimte voor nieuwe verbindingen 
binnen een high-end omkadering

Laat je verrassen door ons veelzijdige gezelschap, ondernemend netwerk en stijlvol entourage.

GRAND HOTEL CASSELBERGH****

reserveer je plek

HIGH-PERFORMANCE COMMUNITY

Let's cross over.

THE WHY

"De steeds heftiger wordende maatschappelijke crisissen zijn de veruitwendiging van een onderliggende psychologische omwenteling. Elke behandeling van welk maatschappelijk probleem ook die vanuit de oude ideologie vertrekt, zal het probleem uiteindelijk alleen maar erger maken. Men kan een probleem niet oplossen met hetzelfde soort denken dat het veroorzaakt heeft. De eigenlijke opdracht waar we als individu en maatschappij voor staan, is om een nieuw mens- en wereldbeeld te construeren, een nieuwe grond te vinden voor onze identiteit, nieuwe principes te formuleren voor het samenleven met elkaar, een herwaardering te realiseren van een oeroud menselijk vermogen - het spreken van waarheid." - De psychologie van totalitarisme, M. Desmet. 

Ook in de bedrijfswereld ontwaren we veelvuldige voorbeelden van totalitarisme. Waar angst en controle de plak zwaaien, kan geen werkelijke zelfbeschikking, ontwikkeling of vrijheid wortelen. Hoe vermijd je als ondernemer het ontstaan van totalitair optreden, massavorming en censuur? Op welke manieren kan je pro-actief een gezonde beleidsvoering bewaken en de ruimte voor dialoog bewaren?

Op 16 juni duiken we de diepte in en onderzoeken we de menselijke geest, historische evoluties en tendenzen die zich dagelijks rondom ons voltrekken. Kritisch, onbevooroordeeld, krachtig en vooral: vrij. 

Welcome to The Bridge.

THE HOW

Deze avond ontvangen we professor Mattias Desmet, klinisch psycholoog, docent aan de UGent en doctor in de filosofische en psychologische wetenschappen. Begin februari van dit jaar bracht hij zijn derde boek uit: De psychologie van totalitarisme


In organisaties waar slechts één algemene waarheid en onaantastbaar narratief wordt opgelegd, is enige waakzaamheid beslist aan de orde. Wie voortdurend in angst leeft, heeft geen ruimte voor vrij denken of persoonlijke groei.  


Dat geldt zowel op maatschappelijk niveau als binnen iedere onderneming. In dit gesprek wordt voor jou als ondernemer en creatieve ziel het vizier verruimd en de alertheid voor belemmerende patronen aangewakkerd. Als genootschap van creërende leiders is gezamenlijke groei ons motief - op een morele, krachtige manier.
In dialoog met Ilse Jaques zal Mattias op wetenschappelijke manier de gevaren van dogmatisch denken, massavorming en gecensureerde stemmen toelichten.

Ilse Jaques

THE WHAT

19u00 

19u30

19u45

21u15

23u00

–  Verwelkoming

–  Introductie door Ilse Jaques

–  Dialoog met Mattias Desmet

–  Receptie & Netwerking

–  Einde


Grand Hotel Casselbergh****
Hoogstraat 6
8000 Brugge


www.grandhotelcasselbergh.be

Het hotel beschikt over een ondergrondse private parkeergarage met 40 betalende plaatsen. Deze zijn vrij volgens beschikbaarheid en worden voorbehouden na reservatie.

Op 200m van het hotel bevindt zich de openbare parking Pandreitje en op 500m afstand vindt u de openbare parking Alfa Park. Ook in de naburige omgeving is er voldoende parkeergelegenheid om vlot ter plaatse te geraken.

Ga naar de inhoud