The bridge

Donderdag 25 januari

In een samenleving temidden van een historische transitie
bouwen we bruggen tussen gelijkstemde zielen.
We scheppen ruimte voor nieuwe verbindingen binnen een high-end omkadering.
Laat je verrassen door ons veelzijdige gezelschap,
ondernemend netwerk en stijlvolle entourage.
Deze avond hebben we een zeer bijzondere eregast.

Mattias Desmet

Dit event is afgelopen.

PREMIUM COMMUNITY

THE why

In de lezing en workshop op 25 januari gaan we een scherpe psychologische theorie omtrent de effecten van spreken op de mens meegeven. De lezing start met een uiteenzetting over het dominante mens- en wereldbeeld.

 

Naast een stuk theorie gaan we ook een aantal eenvoudige praktische oefeningen aanreiken die een eerste idee kunnen geven van hoe men de kunst van het oprechte, vrijmoedige spreken kan oefenen.

 

Dit is uiteindelijk nog het meest verwonderlijke: het volhardend uitvoeren van eenvoudige oefeningen laat ons toe om te groeien in die meest centrale van alle menselijke vermogens, een vermogen dat een perspectief biedt om een uitweg te vinden uit zowel de individuele als de collectieve crisissen van onze tijd.

THE HOW

Mattias Desmet is professor klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Hij behaalde een doctoraat in de psychologie en een master in statistiek. Hij heeft al 20 jaar een privépraktijk als psychotherapeut. Hij publiceerde meer dan 100 peer-reviewed academische artikels en is auteur van De psychologie van totalitarisme, een internationale bestseller die op een jaar tijd in meer dan 20 talen vertaald werd.

 

Sedert het begin van de coronacrisis werd hij wereldwijd bekend met zijn theorie over massavorming. Hij werd uitgenodigd op talloze podcasts en talkshows, waaronder Tucker Carlson Today.

 

Wat het publiek in het bijzonder weet te smaken is dat hij ondanks de talloze campagnes tegen hem in de mainstream media, toch rustig bleef spreken in de publieke ruimte. Dit is geheel  in lijn is met zijn theorie dat de enige remedie tegen totalitarisme bestaat uit wat de oude Grieken Parrhesia noemden, het vrijmoedige spreken.

© Selina De Maeyer

THE HOW

Ilse Jaques

Als vaste waarde binnen premium coaching en bezieler van tal van succesvolle ondernemingen, is Ilse Jaques de uitgelezen gastvrouw voor dit exclusieve event.

 

Zoals steeds neemt Ilse de vragen en bezorgdheden van haar cliënteel sterk ter harte. Volgend op de ingrijpende, elkaar snel opvolgende veranderingen in onze wereld, wil Ilse vanuit verscheidene invalshoeken de actualiteit en het ondernemerslandschap belichten.

 

Bij The Bridge als selecte community, waar leiders, dromers en doeners elkaar ontmoeten, willen we inspirerende gespreksstof bieden en in dialoog gaan met de creators van de toekomst.

THE WHAT

COBERGHER HOTEL

 

O.-L.-Vrouwestraat 41, 8500 Kortrijk

 

Cobergher Hotel bevindt zich nabij de iconische Broeltorens aan de verlaagde Leieboorden. De locatie, het voormalige Erfgoedhuis en vijf aanliggende panden in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, Guido Gezellestraat en Handboogstraat, vormen een luxe boutique hotel dat in Vlaanderen en bij uitbreiding in België amper zijn gelijke kent.

 

Your network is your net worth.

Ga naar de inhoud